Impacter Rick

"Het gaf mij veel rust toen ik hoorde dat het bij de coaches ook niet vanzelf ging."

Hoe kun je afstuderen als je er eigenlijk geen energie voor hebt, weinig vertrouwen hebt in de toekomst en het moeilijk vindt om jezelf iedere dag weer achter je laptop te slepen?

 

Productiever en meer ontspannen aan het werk

Formeel is dit het vierde jaar, maar Rick* (25) is inmiddels aan zijn zesde studiejaar begonnen. Dit jaar wil hij dan toch echt afstuderen – zijn laatste module voor Spaans moet afgerond worden en hij is bezig met het schrijven van zijn afstudeerscriptie. “Ik vind het lastig om bezig te gaan met bijvoorbeeld mijn scriptie, omdat ik ondertussen ga piekeren over het afronden van Spaans. Mijn hoofd zit vol en uit frustratie komt er niks uit mijn vingers. Het lukt mij niet meer om me die dag te focussen en ‘s avonds in bed ben ik boos op mezelf, want ik heb weer niks gedaan. En het ergste van alles vind ik: ik weet niet eens of ik hier later wat mee wil gaan doen.” Daarom klopte Rick bij Impacter aan. Voor een bak koffie en wat tips om toch dichterbij zijn diploma te komen. “Het gaf mij veel rust toen ik hoorde dat het bij de coaches ook niet vanzelf ging. Ik ben niet de enige en het is hen ook gelukt om uiteindelijk te doen wat ze willen, al lijkt het op het eerste oog niet op hun opleiding.

First things first

Om de druk van de ketel te halen en de focus te leggen op het afstuderen, doet Rick mee met de Impacter-Wekker-Service: een whatsapp-groep waarin je vóór 10.00 uur laat weten dat je uit bed bent. Nog niet wakker? Dan word je (wakker) gebeld door iemand uit de groep! Rick doet er een schepje bovenop: hij meldt zich met een foto van zijn laptop en scriptie. Als het niet lukt, gaat hij sporten en zijn hoofd leeg maken. “Daarnaast heb ik met Judith en Diede een aantal subdoelen opgesteld, om daarnaast uit te zoeken wat ik later wel wil gaan doen. Dat zorgt ervoor dat ik nu productiever ben en meer ontspannen aan het werk ben. Het gaat gelukkig de goede kant op!”

*Rick heet in het echt anders.

Lees ook de verhalen van de andere impacters

Alle impacters
Impacter Annemarijn en Nanna

"Van een vervelende situatie naar iets voor een ander kunnen betekenen"

Annemarijn (28) kreeg tijdens haar studie een burn-out. Ze studeerde af, maar gelijk beginnen aan een reguliere baan lukte nog niet. Om iets om handen te hebben, ging ze op zoek naar vrijwilligerswerk. Nu zet ze bij Impacter samen met haar vriendin Nanna een community op voor jongeren die ook kampen met een burn-out. ‘Het is mooi om op deze manier iets zinvols te kunnen betekenen voor een ander.’

Impacter Emma

"Ik weet nu wat ik wil én hoe ik het wil"

Emma (16) wilde graag vrijwilligerswerk doen, maar had geen idee wat bij haar past. Met haar Impacter coaches vond ze een toffe plek, die haar duidelijkheid bracht in wat ze leuk vindt om te doen.

Impacter Maria

"Mijn droom? Een eigen stripboek uitbrengen "

Maria* is leerplichtig maar gaat niet naar school. Om toch iets om handen te hebben kwam ze bij Impacter. En ze bracht een droom mee, namelijk een eigen stripboek uitbrengen. Tijdens haar MDT-route wil ze ervaring en inspiratie opdoen en vooral oefenen. Coach Verena zocht een match voor haar.

Impacter Arjan

"Je moet het zelf doen, maar het is superfijn als je handvatten krijgt"

Impacter Arjan was op zoek naar structuur en daginvulling. Samen met zijn coach Zino ging hij op zoek, en met succes. “Ik ga nu weer naar school en dat is mede dankzij Impacter gelukt.”

Impacter Irene

"Ik heb nu een beter beeld wat ik wil gaan studeren"

Irene deed al vrijwilligerswerk op een zorgboerderij. Door Corona mocht er niemand meer naar de boerderij toe, en het vrijwilligerswerk stopte. Na een tijdje voelde het niet goed om niets te doen. “Ik wilde op zoek naar iets nieuws. Vrijwilligerswerk, maar ook iets voor de langere termijn, zoals een studie.”

Impacter Edgar

"Ik ben veel gemotiveerder!"

Vraag Edgar naar zijn muziek en hij begint meteen te glunderen. Hij wil niets liever dan het neerzetten van een show met zijn eigen muziek. En die droom komt steeds een beetje dichterbij.

Impacter Jet

"Dit gaf zoveel ruimte in mijn hoofd"

Help! Wat moet ik gaan studeren? Moet ik überhaupt wel gaan studeren? Allemaal vragen waar Impacter Jet zelf geen antwoord op kon vinden.

Impacter Kim

"Ik wil andere mensen inspireren"

Deze stoere meid weet goed wat ze wil: influencer worden. “Dat is echt mijn droom.” Samen met coach Judith gaat ze de uitdaging aan.

 

Impacter Vivièn

"Ik wil mensen de waarheid laten zien"

Een eigen documentaire maken, dat lijkt Vivièn écht tof. En dan ook nog over zichzelf. “Een beetje ongemakkelijk voelt het nog wel”, zegt ze giechelend.

 

Kom in contact

Onze coaches staan voor je klaar om je op weg te helpen.