Impacter Irene

"Ik heb nu een beter beeld wat ik wil gaan studeren"

Irene deed al vrijwilligerswerk op een zorgboerderij. Door Corona mocht er niemand meer naar de boerderij toe, en het vrijwilligerswerk stopte. Na een tijdje voelde het niet goed om niets te doen. “Ik wilde op zoek naar iets nieuws. Vrijwilligerswerk, maar ook iets voor de langere termijn, zoals een studie.”

Contact met leeftijdsgenoten

Via via kwam ze in contact met coach Diede, met wie Irene in het begin vooral veel videogesprekken had. Sinds begin dit jaar is Judith haar coach, met wie ze gelukkig ook weer ‘live’ kan afspreken.

“Het is fijn om weer actief te zijn. Zonder Impacter was me dat niet gelukt, denk ik. En het is fijn om weer contact te hebben, vooral met mensen van mijn eigen leeftijd.” Irene deed mee aan online-activiteiten van Impacter, maar vindt het vooral fijn dat dat nu niet meer hoeft. Ze sloot zich aan bij ImpacterLAB en hielp mee met de plantenactie van Dennie Boxem en deed ze mee met een wandelgroepje. Met een aantal andere Impacters startte ze zelf een project om eenzame jongeren bij elkaar en in contact met de natuur te brengen. Je ontmoet bij deze activiteiten mensen die hetzelfde in het leven staan, dezelfde interesses hebben. Heeft dat meerwaarde voor jou? “Ja, op zich wel. Maar het is ook fijn als we niet allemaal hetzelfde zijn. Je komt ook in aanraking met nieuwe dingen als je mensen met andere interesses ontmoet. Zo ontwikkel je jezelf weer.”

“Voordat ik meedeed aan Impacter was ik nog wel aan het twijfelen. Impacter heeft ervoor gezorgd dat ik beter weet wat ik wil qua studiekeuze.” Inmiddels heeft Irene een goed beeld van wat ze wil gaan doen. Tijdens haar vrijwilligerswerk op de wijkboerderij de Schellerhoeve kwam ze veel in contact met de werkwijze rondom circulariteit, biodiversiteit en grondwatertekort. “Al die ontwikkelingen rondom natuur en klimaat vind ik heel erg interessant”. Inmiddels is Irene gestart met de studie Bos- en natuurbeheer!

Lees ook de verhalen van de andere impacters

Alle impacters
Impacter Arjan

"Je moet het zelf doen, maar het is superfijn als je handvatten krijgt"

Impacter Arjan was op zoek naar structuur en daginvulling. Samen met zijn coach Zino ging hij op zoek, en met succes. “Ik ga nu weer naar school en dat is mede dankzij Impacter gelukt.”

Impacter Edgar

"Ik ben veel gemotiveerder!"

Vraag Edgar naar zijn muziek en hij begint meteen te glunderen. Hij wil niets liever dan het neerzetten van een show met zijn eigen muziek. En die droom komt steeds een beetje dichterbij.

Impacter Jet

"Dit gaf zoveel ruimte in mijn hoofd"

Help! Wat moet ik gaan studeren? Moet ik überhaupt wel gaan studeren? Allemaal vragen waar Impacter Jet zelf geen antwoord op kon vinden.

Impacter Kim

"Ik wil andere mensen inspireren"

Deze stoere meid weet goed wat ze wil: influencer worden. “Dat is echt mijn droom.” Samen met coach Judith gaat ze de uitdaging aan.

 

Impacter Vivièn

"Ik wil mensen de waarheid laten zien"

Een eigen documentaire maken, dat lijkt Vivièn écht tof. En dan ook nog over zichzelf. “Een beetje ongemakkelijk voelt het nog wel”, zegt ze giechelend.

 

Kom in contact

Onze coaches staan voor je klaar om je op weg te helpen.