Impacter Maria

"Mijn droom? Een eigen stripboek uitbrengen "

Maria* is leerplichtig maar gaat niet naar school. Om toch iets om handen te hebben kwam ze bij Impacter. En ze bracht een droom mee, namelijk een eigen stripboek uitbrengen. Tijdens haar MDT-route wil ze ervaring en inspiratie opdoen en vooral oefenen. Coach Verena zocht een match voor haar.

Dromen zijn haalbaar, soms heb je een duwtje in de rug nodig

Maria maakte een wandeling met coach Verena door het centrum van Zwolle. Doel? Inspiratie opdoen. Ze gingen samen op bezoek bij de galerie van Dennie Boxem. Dennie maakt kunst met een maatschappelijke lading. Er ontstond een mooi gesprek over het schilderij waar Dennie op dat moment mee bezig was. Maria kreeg zo ook goed beeld van hoe zo’n ontwikkelingsproces loopt en hoe je impact kunt maken op maatschappelijk vlak door middel van kunst. Tijdens de wandeling liepen Maria en Verena ook langs de muurschildering van de draak, die om de Grote Kerk heen slingert. Deze draak is onder begeleiding van Dennie Boxem geschilderd door studenten van het Cibap.

Na alle inspiratie in de buitenlucht, voerde Maria een inspiratiegesprek met Kimberly Legito, ook wel bekend als Kimmicomics. Kimberley volgde de studie Comic Designer aan ArtEZ. Maria mocht Kimberley het hemd van het lijf vragen over het leven als comic designer en alles wat daarbij hoort. Zo vroeg Maria haar hoe ze is begonnen met Kimmicomics, en ook hoe je ervoor zorgt dat een comic lekker wegleest. Handig om te weten!

“Door Impacter heb ik geleerd dat dromen haalbaar zijn als je er naartoe werkt. Impacter heeft mij zelfvertrouwen gegeven in dat wat ik doe en maak, iets kan betekenen voor anderen.”

Maria gaf aan nog wel iets meer coaching te willen op het gebied van haar tekeningen. Hiervoor zijn we samen gaan zoeken naar een mentor. Niek van Ooijen en Melanie Kranenburg zijn net als Kimberley oud ArtEZ-studenten en hebben hun eigen stripboek over mantelzorg in de laatste levensfase uitgebracht. In het ontmoetingsgesprek voelde Maria direct een goede klik en wilde zij graag dat Niek en Melanie haar mentoren werden. Dit hebben we natuurlijk geregeld! Nu krijgt Maria opdrachten van Niek en Melanie. Als ze deze heeft uitgevoerd gaat ze ermee terug naar Niek en Melanie. Zij geven haar dan weer tips en trucs over hoe zij de tekeningen kan verbeteren in de stijl die bij Maria past. Als Maria zover is, gaat ze het stripboek – hoofdstuk voor hoofdstuk – online publiceren.

*Maria heet in het echt anders.

Lees ook de verhalen van de andere impacters

Alle impacters
Impacter Annemarijn en Nanna

"Van een vervelende situatie naar iets voor een ander kunnen betekenen"

Annemarijn (28) kreeg tijdens haar studie een burn-out. Ze studeerde af, maar gelijk beginnen aan een reguliere baan lukte nog niet. Om iets om handen te hebben, ging ze op zoek naar vrijwilligerswerk. Nu zet ze bij Impacter samen met haar vriendin Nanna een community op voor jongeren die ook kampen met een burn-out. ‘Het is mooi om op deze manier iets zinvols te kunnen betekenen voor een ander.’

Impacter Emma

"Ik weet nu wat ik wil én hoe ik het wil"

Emma (16) wilde graag vrijwilligerswerk doen, maar had geen idee wat bij haar past. Met haar Impacter coaches vond ze een toffe plek, die haar duidelijkheid bracht in wat ze leuk vindt om te doen.

Impacter Rick

"Het gaf mij veel rust toen ik hoorde dat het bij de coaches ook niet vanzelf ging."

Hoe kun je afstuderen als je er eigenlijk geen energie voor hebt, weinig vertrouwen hebt in de toekomst en het moeilijk vindt om jezelf iedere dag weer achter je laptop te slepen?

 

Impacter Arjan

"Je moet het zelf doen, maar het is superfijn als je handvatten krijgt"

Impacter Arjan was op zoek naar structuur en daginvulling. Samen met zijn coach Zino ging hij op zoek, en met succes. “Ik ga nu weer naar school en dat is mede dankzij Impacter gelukt.”

Impacter Irene

"Ik heb nu een beter beeld wat ik wil gaan studeren"

Irene deed al vrijwilligerswerk op een zorgboerderij. Door Corona mocht er niemand meer naar de boerderij toe, en het vrijwilligerswerk stopte. Na een tijdje voelde het niet goed om niets te doen. “Ik wilde op zoek naar iets nieuws. Vrijwilligerswerk, maar ook iets voor de langere termijn, zoals een studie.”

Impacter Edgar

"Ik ben veel gemotiveerder!"

Vraag Edgar naar zijn muziek en hij begint meteen te glunderen. Hij wil niets liever dan het neerzetten van een show met zijn eigen muziek. En die droom komt steeds een beetje dichterbij.

Impacter Jet

"Dit gaf zoveel ruimte in mijn hoofd"

Help! Wat moet ik gaan studeren? Moet ik überhaupt wel gaan studeren? Allemaal vragen waar Impacter Jet zelf geen antwoord op kon vinden.

Impacter Kim

"Ik wil andere mensen inspireren"

Deze stoere meid weet goed wat ze wil: influencer worden. “Dat is echt mijn droom.” Samen met coach Judith gaat ze de uitdaging aan.

 

Impacter Vivièn

"Ik wil mensen de waarheid laten zien"

Een eigen documentaire maken, dat lijkt Vivièn écht tof. En dan ook nog over zichzelf. “Een beetje ongemakkelijk voelt het nog wel”, zegt ze giechelend.

 

Kom in contact

Onze coaches staan voor je klaar om je op weg te helpen.