Impacter Annemarijn en Nanna

"Van een vervelende situatie naar iets voor een ander kunnen betekenen"

Annemarijn (28) kreeg tijdens haar studie een burn-out. Ze studeerde af, maar gelijk beginnen aan een reguliere baan lukte nog niet. Om iets om handen te hebben, ging ze op zoek naar vrijwilligerswerk. Nu zet ze bij Impacter samen met haar vriendin Nanna een community op voor jongeren die ook kampen met een burn-out. ‘Het is mooi om op deze manier iets zinvols te kunnen betekenen voor een ander.’

Rustig weer opbouwen

Na haar bachelor Business Administration in Amsterdam besloot Annemarijn een master Organization Studies in Tilburg te volgen. In haar laatste jaar kreeg ze een burn-out. “Ik wist toen nog niet goed wat er aan de hand was en heb mezelf erg gepusht door te gaan. Ik heb tóch weten af te studeren, daarna ben ik helemaal ingestort.”

Tijdens haar afstuderen verhuisde Annemarijn terug naar Zwolle. Daar wees een maatschappelijk werker haar op ZwolleDoet! “De drempel om betaald werk te gaan doen was te groot. Vrijwilligerswerk leek ons een goede manier om rustig weer iets op te bouwen. Probeer bovendien maar eens een baan te vinden voor vier uur per week. Ik was echt op zoek naar iets waarmee ik op een laagdrempelige manier aan de slag kon en waar ik mijn grenzen zelf goed kon bewaken.”

 

Links Nanna en rechts Annemarijn

 

Hoewel ZwolleDoet! over een uitgebreide vrijwilligersvacaturebank beschikt, vroeg Annemarijn een bemiddelingsgesprek aan. “Vanwege mijn burn-out vind ik het lastig om zelf dit soort dingen uit te zoeken. Soms zie ik door de bomen het bos niet meer en weet ik niet waar ik moet beginnen. Het was daarom heel fijn dat Sarah aanbood om op basis van mijn situatie, studie, interesses en wensen een aantal vrijwilligersfuncties te zoeken.”

Impacter

“Alle functies die ik kreeg toegestuurd hadden een link met mijn interesses in tweedehands kleding en in kunst en cultuur. Maar wat me het meest aansprak was Impacter Zwolle. Impacter is een organisatie waarbij jongeren – Impacters – hun eigen vrijwilligersproject kunnen uitvoeren. Samen met mijn vriendin Nanna had ik al eerder het idee om een community te ontwikkelen voor jongeren met een burn-out. Een plek, fysiek of online, om met elkaar te spreken over ervaringen en waar je bijvoorbeeld workshops en lezingen kunt volgen. Dat is een perfecte met Impacter. Nanna en ik maakten kennis met coach Merel en werken het idee nu uit. We zitten in de beginfase, we zijn nog aan het onderzoeken wat we precies willen bereiken.”

 

Meer inzicht in toekomst

Het bemiddelingsgesprek, ontmoeten van coach Merel en het opzetten van deze community hebben Annemarijn meer inzicht gegeven in wat ze wil. “Ik kom uit een bedrijfsachtige studie-omgeving. Ik merk nu dat ik deze maatschappelijke hoek heel interessant vind. Misschien is dit wel de richting waarin ik straks een betaalde baan wil zoeken. Het is ook fijn om weer iets om handen te hebben, en om met iets zinvols bezig te zijn. Bijzonder hoe een vervelende situatie ervoor heeft gezorgd dat ik nu samen met Nanna iets goeds voor een ander kan betekenen.”

Lees ook de verhalen van de andere impacters

Alle impacters
Impacter Emma

"Ik weet nu wat ik wil én hoe ik het wil"

Emma (16) wilde graag vrijwilligerswerk doen, maar had geen idee wat bij haar past. Met haar Impacter coaches vond ze een toffe plek, die haar duidelijkheid bracht in wat ze leuk vindt om te doen.

Impacter Rick

"Het gaf mij veel rust toen ik hoorde dat het bij de coaches ook niet vanzelf ging."

Hoe kun je afstuderen als je er eigenlijk geen energie voor hebt, weinig vertrouwen hebt in de toekomst en het moeilijk vindt om jezelf iedere dag weer achter je laptop te slepen?

 

Impacter Maria

"Mijn droom? Een eigen stripboek uitbrengen "

Maria* is leerplichtig maar gaat niet naar school. Om toch iets om handen te hebben kwam ze bij Impacter. En ze bracht een droom mee, namelijk een eigen stripboek uitbrengen. Tijdens haar MDT-route wil ze ervaring en inspiratie opdoen en vooral oefenen. Coach Verena zocht een match voor haar.

Impacter Arjan

"Je moet het zelf doen, maar het is superfijn als je handvatten krijgt"

Impacter Arjan was op zoek naar structuur en daginvulling. Samen met zijn coach Zino ging hij op zoek, en met succes. “Ik ga nu weer naar school en dat is mede dankzij Impacter gelukt.”

Impacter Irene

"Ik heb nu een beter beeld wat ik wil gaan studeren"

Irene deed al vrijwilligerswerk op een zorgboerderij. Door Corona mocht er niemand meer naar de boerderij toe, en het vrijwilligerswerk stopte. Na een tijdje voelde het niet goed om niets te doen. “Ik wilde op zoek naar iets nieuws. Vrijwilligerswerk, maar ook iets voor de langere termijn, zoals een studie.”

Impacter Edgar

"Ik ben veel gemotiveerder!"

Vraag Edgar naar zijn muziek en hij begint meteen te glunderen. Hij wil niets liever dan het neerzetten van een show met zijn eigen muziek. En die droom komt steeds een beetje dichterbij.

Impacter Jet

"Dit gaf zoveel ruimte in mijn hoofd"

Help! Wat moet ik gaan studeren? Moet ik überhaupt wel gaan studeren? Allemaal vragen waar Impacter Jet zelf geen antwoord op kon vinden.

Impacter Kim

"Ik wil andere mensen inspireren"

Deze stoere meid weet goed wat ze wil: influencer worden. “Dat is echt mijn droom.” Samen met coach Judith gaat ze de uitdaging aan.

 

Impacter Vivièn

"Ik wil mensen de waarheid laten zien"

Een eigen documentaire maken, dat lijkt Vivièn écht tof. En dan ook nog over zichzelf. “Een beetje ongemakkelijk voelt het nog wel”, zegt ze giechelend.

 

Kom in contact

Ook met jouw idee aan de slag?