Impacter Vivièn

"Ik wil mensen de waarheid laten zien"

Een eigen documentaire maken, dat lijkt Vivièn écht tof. En dan ook nog over zichzelf. “Een beetje ongemakkelijk voelt het nog wel”, zegt ze giechelend.

 

Eigen documentaire

Het begon met een paar filmpjes op TikTok. “Ik vind het leuk om gewoon raar te doen! Eén van mijn video’s is bekeken door meer dan 7000 mensen, ongeveer dan”, zegt ze trots, maar wel heel bescheiden. “Ik vind het spannend om iets te plaatsen. Mensen vinden er altijd wat van.” Met tips van Floor, haar coach, gaat Vivièn de uitdaging aan. “We hadden afgesproken dat ik elke week iets online zou plaatsen. Ik vind het lastig om een tekst erbij te verzinnen, want straks vinden mensen die tekst raar. Met een tip van Floor lukt mij dat nu wel. Ik kijk naar wat ik gemaakt heb, bijvoorbeeld een foto, en schrijf een minuut lang alles op wat in mij op komt. Daar maak ik dan wat van.”

Met een grote lach vertelt Vivièn over haar plan om een eigen documentaire te maken. “Ik heb ADHD en met mijn documentaire wil ik mensen laten zien wat ADHD is en wat het met mij doet als ik stop met medicatie.”

 

“Ik hoop dat er meer aandacht komt voor het onderwerp”

“Door de medicatie raak ik mijn karakter kwijt, ik snap bepaalde grapjes bijvoorbeeld niet.” Vivièn legt niet alleen haar eigen proces vast, ze wil ook experts zoals artsen interviewen. “Ik wil waarheden naar boven brengen. Want mensen denken vaak dat ze wel weten hoe het zit, maar wat weten we er nou eigenlijk van?” Wat Vivièn echt hoopt? Dat er meer aandacht komt voor het onderwerp. “Dat een bepaald programma denkt: hé, wat mooi gemaakt! En dat ze dan willen samenwerken met mij. Wat ik vooral hoop, is dat mensen het serieus nemen en dat ik anderen met mijn documentaire kan inspireren.”

Lees ook de verhalen van de andere impacters

Alle impacters
Impacter Annemarijn en Nanna

"Van een vervelende situatie naar iets voor een ander kunnen betekenen"

Annemarijn (28) kreeg tijdens haar studie een burn-out. Ze studeerde af, maar gelijk beginnen aan een reguliere baan lukte nog niet. Om iets om handen te hebben, ging ze op zoek naar vrijwilligerswerk. Nu zet ze bij Impacter samen met haar vriendin Nanna een community op voor jongeren die ook kampen met een burn-out. ‘Het is mooi om op deze manier iets zinvols te kunnen betekenen voor een ander.’

Impacter Emma

"Ik weet nu wat ik wil én hoe ik het wil"

Emma (16) wilde graag vrijwilligerswerk doen, maar had geen idee wat bij haar past. Met haar Impacter coaches vond ze een toffe plek, die haar duidelijkheid bracht in wat ze leuk vindt om te doen.

Impacter Rick

"Het gaf mij veel rust toen ik hoorde dat het bij de coaches ook niet vanzelf ging."

Hoe kun je afstuderen als je er eigenlijk geen energie voor hebt, weinig vertrouwen hebt in de toekomst en het moeilijk vindt om jezelf iedere dag weer achter je laptop te slepen?

 

Impacter Maria

"Mijn droom? Een eigen stripboek uitbrengen "

Maria* is leerplichtig maar gaat niet naar school. Om toch iets om handen te hebben kwam ze bij Impacter. En ze bracht een droom mee, namelijk een eigen stripboek uitbrengen. Tijdens haar MDT-route wil ze ervaring en inspiratie opdoen en vooral oefenen. Coach Verena zocht een match voor haar.

Impacter Arjan

"Je moet het zelf doen, maar het is superfijn als je handvatten krijgt"

Impacter Arjan was op zoek naar structuur en daginvulling. Samen met zijn coach Zino ging hij op zoek, en met succes. “Ik ga nu weer naar school en dat is mede dankzij Impacter gelukt.”

Impacter Irene

"Ik heb nu een beter beeld wat ik wil gaan studeren"

Irene deed al vrijwilligerswerk op een zorgboerderij. Door Corona mocht er niemand meer naar de boerderij toe, en het vrijwilligerswerk stopte. Na een tijdje voelde het niet goed om niets te doen. “Ik wilde op zoek naar iets nieuws. Vrijwilligerswerk, maar ook iets voor de langere termijn, zoals een studie.”

Impacter Edgar

"Ik ben veel gemotiveerder!"

Vraag Edgar naar zijn muziek en hij begint meteen te glunderen. Hij wil niets liever dan het neerzetten van een show met zijn eigen muziek. En die droom komt steeds een beetje dichterbij.

Impacter Jet

"Dit gaf zoveel ruimte in mijn hoofd"

Help! Wat moet ik gaan studeren? Moet ik überhaupt wel gaan studeren? Allemaal vragen waar Impacter Jet zelf geen antwoord op kon vinden.

Impacter Kim

"Ik wil andere mensen inspireren"

Deze stoere meid weet goed wat ze wil: influencer worden. “Dat is echt mijn droom.” Samen met coach Judith gaat ze de uitdaging aan.

 

Kom in contact

Onze coaches staan voor je klaar om je op weg te helpen.