Impacter Emma

"Ik weet nu wat ik wil én hoe ik het wil"

Emma (16) wilde graag vrijwilligerswerk doen, maar had geen idee wat bij haar past. Met haar Impacter coaches vond ze een toffe plek, die haar duidelijkheid bracht in wat ze leuk vindt om te doen.

Van brainstorm naar actie

Een jaar geleden begon Emma’s zoektocht naar vrijwilligerswerk. Waarom? “Het leek me leuk om iets naast school te doen. Ik ben zelf begonnen met zoeken, maar vond niet gelijk iets leuks. Toen hoorde ik over Impacter en heb ik afgesproken met Judith en Merel, coaches bij Impacter Zwolle. Tijdens die eerste kennismaking hebben we gebrainstormd en heel veel opties bedacht. En over één van die opties was ik gelijk enthousiast!”

Emma ging aan de slag als taalmaatje bij het VVE Platform van Travers Welzijn. Bij het VVE platform helpen studenten en vrijwilligers kinderen die extra begeleiding nodig hebben, bijvoorbeeld door een taalachterstand. “Ik wilde graag iets doen met kinderen en andere culturen leren kennen, dus dit was een goede match. Mijn Impacter coach ging mee naar de eerste kennismaking met het gezin dat ik kon helpen. Ik had gelijk een klik met de meisjes, een tweeling van 8 jaar oud.”

 

Door te doen mijn weg gevonden
Wat doet Emma nou precies als taalmaatje? “Van alles! Iedere week kom ik zo’n twee uurtjes langs en gaan we samen spelletjes spelen, knutselen, lezen en creatieve dingen doen. Zo zijn we op een spelende manier met taal aan het oefenen. De meiden hebben zelf ook altijd leuke ideeën, of ik kom creatieve filmpjes tegen op social media. In het begin vond ik het best spannend, je kent elkaar nog niet. Ook vond ik het lastig om te bedenken hoe ik ze kon helpen met de taal en om iets nieuws te leren. Maar daar heb ik door te doen mijn weg in gevonden, nu gaat dat heel fijn!”

Iemand die achter je staat
Ik zou Impacter zeker aanraden! Ik vond het heel leuk en heb er super veel van geleerd. Mijn coach Merel hielp me aan het begin veel, maar daarna kon ik ook mijn eigen ding doen. Wel bleef ze vragen hoe het ging. Dat voelde fijn, door het jaar heen had ik telkens het gevoel dat er iemand achter me stond met wie ik kon praten.”

Emma heeft haar Impacter certificaat behaald, maar gaat nog even door met haar vrijwilligerswerk! “Het heeft me duidelijkheid gebracht, in wat ik wil én hoe ik dingen wil. Ik ga straks de opleiding Social Design volgen aan Cibap. Hierbij word je opgeleid als vormgever, met oog voor veranderingen in de samenleving. En Ik blijf doorgaan als taalmaatje bij een nieuw gezin!”

Lees ook de verhalen van de andere impacters

Alle impacters
Impacter Annemarijn en Nanna

"Van een vervelende situatie naar iets voor een ander kunnen betekenen"

Annemarijn (28) kreeg tijdens haar studie een burn-out. Ze studeerde af, maar gelijk beginnen aan een reguliere baan lukte nog niet. Om iets om handen te hebben, ging ze op zoek naar vrijwilligerswerk. Nu zet ze bij Impacter samen met haar vriendin Nanna een community op voor jongeren die ook kampen met een burn-out. ‘Het is mooi om op deze manier iets zinvols te kunnen betekenen voor een ander.’

Impacter Rick

"Het gaf mij veel rust toen ik hoorde dat het bij de coaches ook niet vanzelf ging."

Hoe kun je afstuderen als je er eigenlijk geen energie voor hebt, weinig vertrouwen hebt in de toekomst en het moeilijk vindt om jezelf iedere dag weer achter je laptop te slepen?

 

Impacter Maria

"Mijn droom? Een eigen stripboek uitbrengen "

Maria* is leerplichtig maar gaat niet naar school. Om toch iets om handen te hebben kwam ze bij Impacter. En ze bracht een droom mee, namelijk een eigen stripboek uitbrengen. Tijdens haar MDT-route wil ze ervaring en inspiratie opdoen en vooral oefenen. Coach Verena zocht een match voor haar.

Impacter Arjan

"Je moet het zelf doen, maar het is superfijn als je handvatten krijgt"

Impacter Arjan was op zoek naar structuur en daginvulling. Samen met zijn coach Zino ging hij op zoek, en met succes. “Ik ga nu weer naar school en dat is mede dankzij Impacter gelukt.”

Impacter Irene

"Ik heb nu een beter beeld wat ik wil gaan studeren"

Irene deed al vrijwilligerswerk op een zorgboerderij. Door Corona mocht er niemand meer naar de boerderij toe, en het vrijwilligerswerk stopte. Na een tijdje voelde het niet goed om niets te doen. “Ik wilde op zoek naar iets nieuws. Vrijwilligerswerk, maar ook iets voor de langere termijn, zoals een studie.”

Impacter Edgar

"Ik ben veel gemotiveerder!"

Vraag Edgar naar zijn muziek en hij begint meteen te glunderen. Hij wil niets liever dan het neerzetten van een show met zijn eigen muziek. En die droom komt steeds een beetje dichterbij.

Impacter Jet

"Dit gaf zoveel ruimte in mijn hoofd"

Help! Wat moet ik gaan studeren? Moet ik überhaupt wel gaan studeren? Allemaal vragen waar Impacter Jet zelf geen antwoord op kon vinden.

Impacter Kim

"Ik wil andere mensen inspireren"

Deze stoere meid weet goed wat ze wil: influencer worden. “Dat is echt mijn droom.” Samen met coach Judith gaat ze de uitdaging aan.

 

Impacter Vivièn

"Ik wil mensen de waarheid laten zien"

Een eigen documentaire maken, dat lijkt Vivièn écht tof. En dan ook nog over zichzelf. “Een beetje ongemakkelijk voelt het nog wel”, zegt ze giechelend.

 

Kom in contact

Onze coaches staan voor je klaar om je op weg te helpen.