#4: Nieuw jongerenplatform Blauwhaus

Tijdens de eerste editie van de Raadsafari in 2021 kwam een duidelijke wens naar voren: een digitaal jongerenplatform om anderen te ontmoeten, je mening te geven over belangrijke thema’s en ideeën te delen. Ruim een jaar later op Raadsafari #4 kon het eerste prototype van het nieuwe jongerenplatform Blauwhaus worden getest.

Lees meer over Raadsafari #4

#3: Aanhaakeditie gemeenteraadsverkiezingen

Op 16 maart waren er gemeenteraadsverkiezingen. Impacter haakte aan bij een aantal debatten en was aanwezig bij het stemlokaal in de IJsselhallen, dat speciaal was ingericht voor ‘first time voters’. Nadat jongeren hun stem lieten horen door het bekende vakje rood te maken, konden ze een rondje karten én in gesprek gaan over wat zij belangrijk vinden.

Raadsafari #2: de podcast!

Op 12 januari gingen we zelf op safari in vier teams met jongerencoaches van Impacter en Fakkelteit. In golfkarretjes gingen we gewapend met thema’s op pad, langs deuren van jongeren tussen de 14 en 30 jaar. Wat we ze vroegen: Hoe is het om nu jong te zijn in Zwolle? Wat is er leuk? En waar is ruimte voor verbetering?

Lees meer over Raadsafari #2
Impacter interviewt jongere uit Zwolle

Raadsafari #1: Gerrits Tuin

Op een snikhete vrijdag 18 juni 2021 vond de eerste Raadsafari plaats in Gerrits Tuin. In verschillende werkvormen gingen jongeren en raadsleden met elkaar in gesprek en luisterden naar een spoken word van Ben Oranje.

In een verslag worden de resultaten van deze middag gepresenteerd en worden enkele aanbevelingen gedaan voor vervolgacties.

Bekijk de spoken word

Samenwerking

De Raadsafari is een samenwerking tussen Impacter, SOOZ, LevelZ, Free2Move, Jongerenraad Zwolle, Fakkelteit, ReZet en Vuurkracht.

Meer info?

Ga je mee op Raadsafari en wil je meer info?