Veelgestelde vragen over Impacter

Wat heb ik aan een route bij Impacter?

Goeie vraag! Een route bij Impacter betekent dat jij jezelf beter leert kennen, jouw talenten ontdekt én leert hoe jij deze talenten kunt inzetten voor de maatschappij. Het is dus een manier om je zelfkennis te vergroten en je kwaliteiten verder te ontwikkelen. Bovendien help jij de maatschappij een handje verder, en dat is áltijd een super chill gevoel, al zeggen we het zelf!

Ik weet nog niet (precies) wat ik wil. Kan ik me toch aanmelden?

Zeker weten. Juist als je nog niet weet wat je wilt, is Impacter een geschikte organisatie om dit samen mee te onderzoeken. Veel jongeren die zich aanmelden bij ons weten nog niet precies wat ze bij ons willen gaan doen, maar daar komen we gaandeweg vanzelf achter.

Hoe lang duurt een route bij Impacter?

Dat ligt helemaal aan jou! Over het algemeen besteden jongeren in totaal zo’n 80 uur aan hun vrijwilligerswerk of project. Dat is inclusief de coachingsgesprekken bij Impacter. Dat klinkt misschien veel, maar komt neer op bijvoorbeeld 3 á 4 uur per week voor zo’n 6 maanden. Maar dit kan ook minder of meer zijn. Het is maar net wat jij zelf fijn vindt en hoeveel tijd jij hebt.

Hoeveel uur kost het per week?

Dat bepaal jij zelf. Je kunt een paar uur per maand vrijwilligerswerk doen of bezig zijn met je eigen project, of een dag per week. Samen met je coach kijk je wat jij fijn vindt en voor jou werkt.

Is Impacter gratis?

Jazeker! Impacter is helemaal gratis voor alle jongeren die zich aanmelden.

Wat is MDT?

MDT is de afkorting van maatschappelijke diensttijd. Doe je mee met een MDT als Impacter, dan ontdek je je talenten en doe je tegelijkertijd iets voor een ander. Ook ontmoet je nieuwe mensen en maak je onze samenleving sterker.

Ik ben ouder dan 30 jaar, kan ik dan meedoen?

Ja, dat kan. Impacter richt zich in het algemeen op jongeren van 12 tot 30 jaar. Maar ook als je jonger of ouder bent kun je je aanmelden.

Ik woon niet in Zwolle. Kan ik me toch aanmelden?

Jazeker, altijd welkom! Neem eerst hier een kijkje, Impacter is namelijk niet alleen in Zwolle maar in verschillende andere gemeenten in Noordoost Nederland actief.

Ook als je niet in Zwolle woont ben je welkom om eens bij ons langs te komen. Mocht dit lastig voor je zijn, dan kunnen we je ook online coachen. Je werkervaringsplek kunnen we zoeken in Zwolle of in jouw eigen woonplaats.

Andere vraag?