5 jaar Impacter Zwolle!

Op 26 oktober mochten wij de slingers uithangen. Dit najaar bestaan wij namelijk alweer 5 jaar! En daarbij werd geheel in Impacter-stijl niet de organisatie in het zonnetje gezet, maar juist de jongeren voor wie we het doen. Want in de afgelopen 5 jaar hebben via Impacter ruim 600 jongeren impact gemaakt.

Lees verder

Impacter opnieuw gehonoreerd

Na een nieuwe subsidieaanvraag en een paar spannende weken in afwachting is er goed nieuws voor jongerenorganisatie Impacter: zij mogen de komende 3 jaar weer 2000 jongeren ondersteunen in hun zoektocht naar zichzelf en hun rol in de maatschappij. Ook na coronatijd is er een grote stijging te zien in het aantal jongeren dat mentale problemen of prestatiedruk ervaart. De organisatie is trots dat het positieve effect van Impacter wordt erkend én dat er uitbreiding mogelijk is voor 3 nieuwe gemeenten. Daarmee nemen er nu in totaal 14 gemeenten in Noordoost-Nederland deel aan het project.

Lees verder

Raadsafari #4: nieuw jongerenplatform zorgt voor open gesprek tussen jongeren en raadsleden

“Eén van de jongeren zei na afloop tegen me: ‘Raadsleden zijn net mensen. Het is leuk om eens in gesprek te gaan met mensen die van alles voor mij bepalen.’ En dat is precies waarom we de Raadsafari organiseren, om jongeren te laten zien dat ze wel degelijk hun stem kunnen laten horen én impact kunnen maken. Op de Raadsafari wordt er echt geluisterd.” Het bewijs daarvan is Blauwhaus, dat is ontstaan na een idee dat werd genoemd op de eerste Raadsafari!

Lees meer over Raadsafari #4

Blijf up-to-date en kijk waar wij Impact maken!

Volg ons op instagram

Perspectief voor de jeugd met MDT - interview vanuit ZonMw

‘Het was voor mij een openbaring dat veel jongeren na school niet weten wat ze moeten doen en hier niks voor is georganiseerd’, aldus wethouder Michiel van Willigen in Zwolle. De gemeente ondersteunt het MDT-project Impacter, waarbij jongeren begeleiding krijgen van een coach.

Lees het interview met wethouder Michiel van Willigen
MDT-logo

Maatschappelijke diensttijd geborgd én verdubbeld in regeerakkoord

De maatschappelijke diensttijd (MDT) wordt voortgezet en verder uitgebouwd, zo staat in het nieuwe regeerakkoord. De regering stelt voor de komende vier jaar 200 miljoen beschikbaar voor de maatschappelijke diensttijd, dit is meer dan een verdubbeling van de huidige subsidie. Voor een betere, meer gelijke en gezonde wereld voor en door jongeren. 

Lees meer over MDT in het regeerakkoord

Subsidie voor maatschappelijke diensttijd Windesheimstudenten

Impacter en hogeschool Windesheim hebben zeven ton subsidie in de wacht gesleept. Dat betekent dat de komende drie jaar minstens vijfhonderd Windesheim-studenten de kans krijgen om deel te nemen aan een MDT-route via Impacter.

Lees meer over Impacter x Windesheim