Impacter Arjan

"Je moet het zelf doen, maar het is superfijn als je handvatten krijgt"

Impacter Arjan was op zoek naar structuur en daginvulling. Samen met zijn coach Zino ging hij op zoek, en met succes. “Ik ga nu weer naar school en dat is mede dankzij Impacter gelukt.”

Van vrijetijdsinvulling naar 'back to school'

Arjan was in eerste instantie vooral op zoek naar een plek waar hij leuke activiteiten kon ondernemen, zoals de ‘voort-wat-hoort-wat-activiteit. Een activiteit waar je iets krijgt maar ook iets terugdoet. “Met coach Luuk heb ik me vooral gericht op mijn DJ-carrière. Het heeft me een aantal optredens opgeleverd, zoals het Dutch Fashion Festival waar ik op de Grote Markt mocht draaien. Dat werkte erg stimulerend. Corona gooide daarna nogal roet in eten, waardoor het draaien als DJ op een lager pitje kwam te staan.”

Samen met Zino is hij inmiddels ook aan het zoeken naar passend vrijwilligerswerk en een stageplek. En met succes! “Door de coronaperiode had ik behoefte aan structuur en een daginvulling. Het was flink zoeken, want zo’n beetje alles wat gesloten. De ene na de andere locatie gaf aan geen plek te hebben in verband met de maatregelen. Uiteindelijk zijn we terecht gekomen bij Stichting Kringloop Zwolle.” Arjan werkte daar eerst een tijdje op de planning. Hij plande ritten in voor de vrachtwagenchauffeurs en verricht administratief werk. Inmiddels loopt hij ook zijn stage bij de stichting, als winkelmedewerker.

Arjan sloot zich ook aan bij de Impacter community. “De groep wordt steeds hechter. Je merkt dat er nu veel activiteiten samen worden gedaan en georganiseerd. We hebben bijvoorbeeld meerdere groepsapps zoals de wandelgroep of een spelletjesgroep. Daar wordt ook wel actief gebruik van gemaakt om elkaar op te zoeken. Daarnaast is het vaak ook geen probleem om iemand uit de community een privébericht te sturen als je met een vraag zit.”

“Mijn deelname aan Impacter zorgt voor voldoening en de betrokkenheid van mijn coach is erg prettig. Ik denk dat het mij zeker wel heeft geholpen. Ik ga nu weer naar school en dat is mede dankzij Impacter gelukt. Je moet het natuurlijk zelf doen, maar het is superfijn als je daar handvatten bij aangereikt krijgt.”

Lees ook de verhalen van de andere impacters

Alle impacters
Impacter Annemarijn en Nanna

"Van een vervelende situatie naar iets voor een ander kunnen betekenen"

Annemarijn (28) kreeg tijdens haar studie een burn-out. Ze studeerde af, maar gelijk beginnen aan een reguliere baan lukte nog niet. Om iets om handen te hebben, ging ze op zoek naar vrijwilligerswerk. Nu zet ze bij Impacter samen met haar vriendin Nanna een community op voor jongeren die ook kampen met een burn-out. ‘Het is mooi om op deze manier iets zinvols te kunnen betekenen voor een ander.’

Impacter Emma

"Ik weet nu wat ik wil én hoe ik het wil"

Emma (16) wilde graag vrijwilligerswerk doen, maar had geen idee wat bij haar past. Met haar Impacter coaches vond ze een toffe plek, die haar duidelijkheid bracht in wat ze leuk vindt om te doen.

Impacter Rick

"Het gaf mij veel rust toen ik hoorde dat het bij de coaches ook niet vanzelf ging."

Hoe kun je afstuderen als je er eigenlijk geen energie voor hebt, weinig vertrouwen hebt in de toekomst en het moeilijk vindt om jezelf iedere dag weer achter je laptop te slepen?

 

Impacter Maria

"Mijn droom? Een eigen stripboek uitbrengen "

Maria* is leerplichtig maar gaat niet naar school. Om toch iets om handen te hebben kwam ze bij Impacter. En ze bracht een droom mee, namelijk een eigen stripboek uitbrengen. Tijdens haar MDT-route wil ze ervaring en inspiratie opdoen en vooral oefenen. Coach Verena zocht een match voor haar.

Impacter Irene

"Ik heb nu een beter beeld wat ik wil gaan studeren"

Irene deed al vrijwilligerswerk op een zorgboerderij. Door Corona mocht er niemand meer naar de boerderij toe, en het vrijwilligerswerk stopte. Na een tijdje voelde het niet goed om niets te doen. “Ik wilde op zoek naar iets nieuws. Vrijwilligerswerk, maar ook iets voor de langere termijn, zoals een studie.”

Impacter Edgar

"Ik ben veel gemotiveerder!"

Vraag Edgar naar zijn muziek en hij begint meteen te glunderen. Hij wil niets liever dan het neerzetten van een show met zijn eigen muziek. En die droom komt steeds een beetje dichterbij.

Impacter Jet

"Dit gaf zoveel ruimte in mijn hoofd"

Help! Wat moet ik gaan studeren? Moet ik überhaupt wel gaan studeren? Allemaal vragen waar Impacter Jet zelf geen antwoord op kon vinden.

Impacter Kim

"Ik wil andere mensen inspireren"

Deze stoere meid weet goed wat ze wil: influencer worden. “Dat is echt mijn droom.” Samen met coach Judith gaat ze de uitdaging aan.

 

Impacter Vivièn

"Ik wil mensen de waarheid laten zien"

Een eigen documentaire maken, dat lijkt Vivièn écht tof. En dan ook nog over zichzelf. “Een beetje ongemakkelijk voelt het nog wel”, zegt ze giechelend.

 

Kom in contact

Onze coaches staan voor je klaar om je op weg te helpen.