Tweedehands kleding ruilen!

Waarom nieuwe kleding kopen als je óók de leukste tweedehands items kunt scoren? Tweedehands kleding is duurzamer, goedkoper en vaak ook nog eens een stuk leuker!

Hoe werkt het?
Met de ketting kledingruil kun je op een laagdrempelige manier kleding ruilen met mensen uit je buurt. De route wordt voor je uitgestippeld. Het enige dat jij hoeft te doen is de tas in ontvangst nemen, leuke items eruit halen, items van jezelf erin stoppen en de tas brengen naar de volgende persoon in de ketting. Er zijn verschillende ruilkettingen, dus iedereen kan meedoen!

Aanmelden?
Lisa, één van onze Impacters is beheerder van de kleding ruilketting Zwolle meiden (16 t/m 27). Aanmelden voor deze ketting kan door een berichtje te sturen naar @xlisamolenaar (06 – 2312 7554). Ook voor vragen kan je bij haar terecht! Of meld je aan voor één van de andere kettingen.

Raadsafari - Aanhaakeditie

Heb jij een mening over jouw gemeente Zwolle en wil je die mening delen? In de aanloop van de gemeenteverkiezingen worden er van 2 tot 14 maart er in Zwolle allerlei debatten, wandelingen en andere meetings georganiseerd waar Zwollenaren hun stem kunnen laten horen. Impacter is ook aanwezig, op 9, 14 en 16 maart. Ga je met ons mee?

Lees meer over de Raadsafari

Praat met raadsleden over wat jou bezig houdt!

betrokkenheid | dialoog | gemeenteraad

Maak jij je zorgen over het milieu of huisvesting? Of wil je wel eens van een gemeenteraadslid weten wat hun plannen zijn voor talentontwikkeling voor jongeren? Heb je een superidee voor de stad Zwolle en wil je het voorleggen?

Meld je aan, dan staan we tussen 19.30 en 21.30 uur bij jou op de stoep voor een kort audio-interview.

Lees meer over de Raadsafari

Op zoek naar contact in de stad

betrokkenheid | ontmoeten | samen

Yannick kwam in Coronatijd in Zwolle wonen en werken. Hij kende weinig mensen en had behoefte aan contact met leeftijdsgenoten. “Toen ik hier kwam wonen wist ik eigenlijk nog niks van Zwolle. Ik kom eigenlijk uit Utrecht maar ik was net begonnen met werken en dan direct vanuit in een online omgeving. Ik was echt op zoek naar dat contact.” Linda ging bij hem op bezoek.

Bekijk de video over het project van Yannick

Van studiepuntproject naar eigenaarschap!

maatschappelijk betrokken | samenleving

Toen Lidija aanhaakte bij ImpacterLAB deed ze eigenlijk alleen mee om haar studiepunten te halen. Maar toen ze bij de eerste bijeenkomst zag dat er bij veel deelnemers allerlei ideeën ontstonden, werd ze enthousiast. Ze zette het project Pay it forward op, een project waarbij je iets doet voor een ander zonder er iets voor terug te verwachten. En het loopt nog steeds!

Bekijk de video over het project van Lidija

Iedereen aan de slackline!

ontmoeten | beweging | gezonde leefstijl

Susanne deed mee met het Calo-LAB in samenwerking met de sportopleiding op Windesheim. Ze organiseerde samen met haar groepsgenoten een slackline event. “Het wordt niet opgelegd door iemand anders, je kan er meer van jezelf in kwijt en je kan dan ook meer van jezelf aan de ander geven.”

Bekijk de video over het project van Susanne

Wat betekent 'thuis' voor jonge statushouders?

integratie | interactie | ontmoeten

Begin deze zomer hingen er bijzondere vogelhuisjes in Park Eekhout. Deze vogelhuisjes zijn gemaakt door jonge statushouders. Zij deden ze mee met een groepsactiviteit van ImpacterLAB. In vijf weken maakten ze een eigen vogelhuisje met daarin een luidsprekertje. Ze kregen de vraag ‘Wat betekent thuis voor jou?’.

Lees meer over de verhalen van de jonge statushouders

Soep voor de vrijheid!

herdenken | vrijheid | ontmoeten

De organisatie van het Bevrijdingsfestival Overijssel maakte op 4 mei een vrijheidsmaaltijd voor 100 mensen. Impacter ging helpen!

Door samen een maaltijd te delen, staan we op deze bijzondere dag stil bij onze vrijheid. Juist nu is er behoefte aan verbondenheid, elkaar te ontmoeten. Samen.

Bekijk het recept van de vrijheidssoep

Kledingruilactie

duurzaamheid | consuminderen

Impacter Kiki organiseert een kledingruilactie voor jongeren in Zwolle tussen de 14-27 jaar. Zonde om niet gebruikte kleding zomaar weg te doen. Maak er iemand anders blij mee!

Meedoen? Check onze insta!

Plantenactie met kunstenaar Dennie Boxem

klimaat | duurzaamheid | bewustwording

De wereld moet vergroenen. Iedereen die een groene stip zet op het kunstwerk ‘David Attenborough Rewilds The World’ van kunstenaar Dennie Boxem krijgt daar een gratis plant bij om je tuin groener te maken. Impacter hielp Dennie met deze actie. “We dragen graag bij aan initiatieven zoals deze. Met Impacter laten we jongeren zien en ervaren waar zij het verschil kunnen maken. Door Dennie te helpen met het uitdelen van de planten dragen we dus ook ons eigen steentje, uh stipje, bij!”, zegt coach Judith. Inmiddels droegen er ruim 600 mensen bij aan het kunstwerk.

Lees het artikel in de Swollenaer

Kom in contact

Onze coaches staan voor je klaar om je op weg te helpen.