Lidija bedacht 'Pay it forward!'

Lidija deed mee aan ImpacterLAB omdat ze de studiepunten goed kon gebruiken. Gaandeweg kreeg ze de smaak te pakken en werd ze onwijs enthousiast. Ze startte zelf het project Pay it Forward! In de video vertelt ze aan LAB-leider Linda hoe en wat.

Lees meer over ImpacterLAB

Van studiepunten naar eigenaarschap

Lidija kwam binnen bij het ImpacterLAB vanuit een opdracht voor school. Ze kwam er heel eerlijk voor uit dat ze alleen kwam om haar studiepunten te halen. We moesten vooral niet veel verwachten van haar inzet. Lidija vertelt: “Ik ben zo eerlijk als maar kan. Dus dat was ook gewoon eigenlijk ook waarvoor ik kwam. Dat werd later wel anders.”

 

“Ik wil graag mensen helpen”

Lidija volgt de opleiding persoonlijk begeleider en heeft de ambitie om mensen te helpen. In welke vorm of op welke manier maakt haar niet zoveel uit. Tijdens haar deelname aan ImpacterLAB bedacht ze het project Pay it forward; een project waarbij jij iets doet voor een ander, en de ander weer iets voor iemand anders doet. “Zo heb ik bijvoorbeeld bij mijn buurman het gras gemaaid. Dat zou ik normaal gesproken nooit zou doen. Mijn buurman heeft vervolgens de buurvrouw geholpen met de boodschappen. Veel mensen die ik sprak gaven aan dat je best vaak iets voor een ander doet, maar je je er vaak niet echt van bewust bent. Ik vind het mooi dat je niets terug hoeft te verwachten als je meedoet met dit project.

In eerste instantie was Lidija dus niet heel erg enthousiast over ImpacterLAB. Maar toen ze bij de eerste bijeenkomst zag dat er bij veel deelnemers allerlei ideeën ontstonden, werd ze enthousiast.“We hadden allemaal een doel. En misschien deed de één mee met het LAB omdat ie niks te doen had vanwege Corona en dus een tijdsinvulling zocht. Ik zat er in het begin omdat ik mijn diploma moest halen dat is ook nog steeds wel maar dat was de aanleiding voor mij om mee te doen.”

Het project Pay it forward loopt nog steeds, en Lidija is nog niet van plan om te stoppen. 

Kom in contact

Ook meedoen aan een ImpacterLAB?