Impacter Rick

Hoe kun je afstuderen als je er eigenlijk geen energie voor hebt, weinig vertrouwen hebt in de toekomst en het moeilijk vindt om jezelf iedere dag weer achter je laptop te slepen? Rick klopte bij Impacter aan. Voor een bak koffie en wat tips om toch dichterbij zijn diploma te komen. “Het gaf mij veel rust toen ik hoorde dat het bij de coaches ook niet vanzelf ging.”

Lees Rick's verhaal

Bij jou op de stoep in gesprek over wat jíj belangrijk vindt?

Maak jij je zorgen over het milieu of huisvesting? Of wil je wel eens van een gemeenteraadslid weten wat hun plannen zijn voor talentontwikkeling voor jongeren? Heb je een superidee voor de stad Zwolle en wil je het voorleggen? Dat kan allemaal tijdens de Raadsafari op 12 januari 2022 van 19.30-21.30 uur.

Doe je mee? Dan staan we tussen 19.30 en 21.30 uur bij jou op de stoep voor een kort audio-interview.

Lees meer over de Raadsafari

Iedereen aan de slackline!

Susanne volgt de opleiding PMT bij de CALO in Zwolle. Toen ze de kans kreeg om mee te doen met ImpacterLAB, was ze erg verrast dat ze zélf een activiteit mocht opzetten. “Dat geeft zoveel vrijheid en vertrouwen!” LABleider Linda interviewde haar!

Bekijk de video over het project van Susanne

Pay it forward!

Lidija deed mee aan ImpacterLAB omdat ze de studiepunten goed kon gebruiken. Gaandeweg kreeg ze de smaak te pakken en werd ze onwijs enthousiast. Ze startte zelf het project Pay it Forward! LAB-leider Linda voelde haar aan de tand over haar motiviatie.

Bekijk de video over het project van Lidija

Nieuwe mensen leren kennen in een vreemde stad

Yannick uit Utrecht kwam in coronatijd in Zwolle wonen en had wel behoefte aan contact met leeftijdsgenoten. Hij sloot aan bij ImpacterLAB en zette samen met Jelle een community met een groene ‘kwinkslag’ voor jongeren in Zwolle op. Linda interviewde hem!

Bekijk de video over het project van Yannick

Van vrijetijdsinvulling naar 'back to school'

Impacter Arjan was op zoek naar structuur en daginvulling. Samen met zijn coach Zino ging hij op zoek, en met succes! “Mijn deelname aan Impacter zorgt voor voldoening en de betrokkenheid van mijn coach is erg prettig. Ik ga nu weer naar school en dat is mede dankzij Impacter gelukt. Je moet het natuurlijk zelf doen, maar het is superfijn als je daar handvatten bij aangereikt krijgt.”

Lees het verhaal van Arjan

Hé, Viaa-student! Leuk dat je er bent!

Ben jij student bij Viaa en loop je al tijden met een idee, maar weet je niet waar je moet beginnen? Of begin je met van alles en nog wat en maak je niks af omdat je niet kan kiezen wat nou écht bij je past? Loop eens binnen bij het inloopuurtje van Impacter. Iedere maand in lokaal C001 bij jou op school! Je hoeft geen afspraak te maken, maar je kan coach Judith (bijna) altijd bellen of appen.

Check de data en tijden!

Biodiversiteit herstellen? Heggen planten!

Maak jij graag impact op de natuur? Help de mensen van ‘@Hoopheggen’ op zaterdag 6 november met het planten van heggen. Want, zoals zij zeggen: zo herstellen we samen de biodiversiteit en het landschap én verbinden we verschillende mensen met de natuur én elkaar. Plant je mee? Samen maken we er een natuurwerkfeestdag van! Meer info over de actie vind je op onze website, link in bio! (Oh, en we haken regelmatig aan bij dit soort groene activiteiten. Dus kun je niet de 6e? Hou dan onze socials in de gaten!)

Kijk voor mee info op de site van HoopHeggen

Samen overtuigen we Den Haag!

Jongeren moeten de ruimte krijgen om zich te blijven ontwikkelen én daarbij ondersteund kunnen worden. Als ze ideeën hebben, als ze zich willen inzetten voor de maatschappij of als ze het even helemaal niet weten. Deel jij onze mening en heb jij ideeën over hoe we de politiek hiervan kunnen overtuigen? Of ga je zelfs mee naar Den Haag? Meld je aan en ontvang de link naar de Zoom-meeting van MDT (Maatschappelijke Diensttijd) op woensdag 20 oktober om 20.00 uur.

 

 

Meld je aan voor de webinar!

Hé Windesheim-student: maak impact tijdens je studie!

Studeer jij aan Hogeschool Windesheim en wil jij impact maken tijdens je studie? Maak impact met jouw persoonlijke profileringsruimte. Doe mee aan ImpacterLAB!

Lees meer over Windesheim x LAB

Impacter Irene is weer aan de studie!

Irene werkte als vrijwilliger op een wijkboerderij maar door Corona stopte dat. “Ik wilde iets nieuws. Vrijwilligerswerk, maar ook iets voor de langere termijn, zoals een studie. Voordat ik meedeed aan Impacter was ik nog wel aan het twijfelen. Impacter heeft ervoor gezorgd dat ik beter weet wat ik wil qua studiekeuze. Ik ben nu gestart met een nieuwe studie.”

Lees het verhaal van Irene

Jouw idee voor Zwolle!

Heb jij een idee voor de stad Zwolle? Een plan of een project, groot of klein, waar Zwolle een nóg leukere stad door wordt? Geef jouw idee dan op voor de ideeënmarkt van de gemeente Zwolle en wie weet mag jij jouw idee presenteren!

 

Kijk op de site van Gemeente Zwolle

Doe jij mee met de kledingruiltasactie?!

Puilt jouw kast uit met kleding die je eigenlijk nooit draagt? Zonde! Lijkt het je leuk om kleding te ruilen met leeftijdsgenoten? Pak deze kans en verras elkaar met leuke items!
Begin mei starten we in Zwolle met een #kledingruiltasactie, voor jongeren van 14 t/m 27 jaar. Uit deze tas kun je kleding pakken die jij leuk vindt én je stopt een item van jezelf terug voor een ander.

Wil jij ook meedoen? Of heb je vragen? Mail Impacter Kiki via kikidevries01@gmail.com of stuur een appje naar 06 81 12 12 21.

Kom in contact

Onze coaches staan voor je klaar om je op weg te helpen.