Wat betekent thuis voor jou?

Begin deze zomer hingen er bijzondere vogelhuisjes in Park Eekhout. Deze vogelhuisjes zijn gemaakt door jonge statushouders. Zij deden ze mee met een groepsactiviteit van ImpacterLAB. In vijf weken maakten ze een eigen vogelhuisje met daarin een luidsprekertje. Ze kregen de vraag ‘Wat betekent thuis voor jou?’. Het antwoord op deze vraag namen ze op en plaatsten ze in het vogelhuisje, zodat voorbijgangers hun verhaal én hun persoonlijke boodschap kunnen horen.

De jongeren zijn zij-instromers vanuit NT2-onderwijs, die vanuit een samenwerking met Thorbecke en Talentstad deelnemen aan de Jongerenroute bij DOCK24. Naast het volgen van de Nederlandse lessen, doen ze hier ervaring op met stagevaardigheden en maken gebruik van de werkplaatsen.

 

“Als je mensen iets laat doen, gaan ze vanzelf met elkaar in gesprek”

“Het is zo mooi om te zien dat als je mensen iets laat doen, in dit geval een vogelhuisje laat maken, ze vanzelf met elkaar in gesprek komen. Taal is sowieso een drempel bij deze jongeren, Nederlands is niet hun moedertaal. Door ze tijdens het klussen na te laten denken over een vraag, kwamen de verhalen vanzelf boven tafel en gingen ze met elkaar in gesprek”, vertelt ImpacterLAB-leider Linda Tiesma.

Kom in contact

Ook meedoen aan een ImpacterLAB?