Impacter interviewt jongere uit Zwolle

Zwolse jongeren over hoe het is om jong te zijn tijdens Raadsafari

Hoe is het voor jonge Zwollenaren om in deze tijd jong te zijn in Zwolle? Met die vraag ging Impacter woensdagavond op pad. In tweetallen reden zij in safarikarretjes van deur naar deur om daar Zwolse jongeren te bevragen over hun ervaringen. Zo’n vijfentwintig jongeren tussen de 14 en 30 jaar melden zich aan voor deze tweede editie van de Raadsafari.

Lees meer over Raadsafari II

Perspectief voor de jeugd met MDT - interview vanuit ZonMw

‘Het was voor mij een openbaring dat veel jongeren na school niet weten wat ze moeten doen en hier niks voor is georganiseerd’, aldus wethouder Michiel van Willigen in Zwolle. De gemeente ondersteunt het MDT-project Impacter, waarbij jongeren begeleiding krijgen van een coach.

Lees het interview met wethouder Michiel van Willigen
MDT-logo

Maatschappelijke diensttijd geborgd én verdubbeld in regeerakkoord

De maatschappelijke diensttijd (MDT) wordt voortgezet en verder uitgebouwd, zo staat in het nieuwe regeerakkoord. De regering stelt voor de komende vier jaar 200 miljoen beschikbaar voor de maatschappelijke diensttijd, dit is meer dan een verdubbeling van de huidige subsidie. Voor een betere, meer gelijke en gezonde wereld voor en door jongeren. 

Lees meer over MDT in het regeerakkoord

Subsidie voor maatschappelijke diensttijd Windesheimstudenten

Impacter en hogeschool Windesheim hebben zeven ton subsidie in de wacht gesleept. Dat betekent dat de komende drie jaar minstens vijfhonderd Windesheim-studenten de kans krijgen om deel te nemen aan een MDT-route via Impacter.

Lees meer over Impacter x Windesheim

Kom in contact

Onze coaches staan voor je klaar om je op weg te helpen.