Mogelijke routes

Impacter is er voor jongeren tussen de 12 en 30 jaar die hun talenten willen ontdekken, nieuwe mensen willen leren kennen, iets willen doen voor de maatschappij, hun droom waarmaken of een eigen project opzetten. Dat kan op verschillende manieren: één op één of in een groep. Hoelang je route duurt, is afhankelijk van jouw wensen. Dat kan 4 uur per week zijn, maar ook een paar uur in de maand. Samen met je coach stem je een periode af. Zodra deze periode voorbij is ontvang je een certificaat van deelname met een afsluitende brief van de coach. Die ervaring kun je mooi meenemen op je cv! Benieuwd of Impacter iets voor jou is?

Lees meer over Impacter

In een groep aan de slag in het ImpacterLAB

In het ImpacterLAB werk je in een groepje aan je eigen activiteit of project voor iets of iemand in de stad, onder begeleiding van één of twee van onze coaches. Het LAB hanteert dezelfde filosofie als de één op één routes Impacter, maar dan in groepsvorm. Al meer dan 100 jongeren deden mee aan een ImpacterLAB! Wat zij hebben gedaan? Daarover vind je verderop op deze pagina 4 toffe video’s. Nog wat andere voorbeelden: een kledingruil organiseren, de sportdag op je school regelen, documentaire maken of grote inzamelingsactie opzetten. Er is écht van alles mogelijk. Waar zou jij met je vrienden, klasgenoten of nieuwe toffe mensen die je leert kennen aan willen werken?

Meld je hier aan

Een ImpacterLAB bij jouw onderwijsinstelling of organisatie?

Deze groepsmethode bieden wij ook kant-en-klaar aan voor scholen en organisaties. Daarbij komen twee van onze coaches langs om samen met een groep leerlingen hun eigen project(en) uit te werken. Hoe vaak we langskomen en hoe lang het begeleiden duurt wordt van te voren afgestemd met de organisatie. Greijdanus, Viaa, Deltion College en de Calo opleiding van Hogeschool Windesheim gingen je al voor.

Lees meer over samenwerken

Iedereen aan de slackline!

Susanne deed mee met het Calo-LAB in samenwerking met de sportopleiding op Windesheim. Ze organiseerde samen met haar groepsgenoten een slackline event. “Het wordt niet opgelegd door iemand anders, je kan er meer van jezelf in kwijt en je kan dan ook meer van jezelf aan de ander geven.”

Bekijk de video over het project van Susanne

Op zoek naar contact in de stad

Yannick kwam in Coronatijd in Zwolle wonen en werken. Hij kende weinig mensen en had behoefte aan contact met leeftijdsgenoten. “Toen ik hier kwam wonen wist ik eigenlijk nog niks van Zwolle. Ik kom eigenlijk uit Utrecht maar ik was net begonnen met werken en dan direct vanuit in een online omgeving. Ik was echt op zoek naar dat contact.” Yannick zag de posters van ImpacterLAB in de stad. De groepsopzet en het feit dat je vanuit jouw eigen drijfveren iets op kan zetten spraken hem aan.

Bekijk de video over het project van Yannick

Van studiepuntproject naar eigenaarschap!

Toen Lidija aanhaakte bij ImpacterLAB deed ze eigenlijk alleen mee om haar studiepunten te halen. Maar toen ze bij de eerste bijeenkomst zag dat er bij veel deelnemers allerlei ideeën ontstonden, werd ze enthousiast. Ze zette het project Pay it forward op, een project waarbij je iets doet voor een ander zonder er iets voor terug te verwachten. En het loopt nog steeds!

Bekijk de video over het project van Lidija

Wat betekent thuis voor jonge statushouders?

Begin deze zomer hingen er bijzondere vogelhuisjes in Park Eekhout. Deze vogelhuisjes zijn gemaakt in een ImpacterLAB met jonge statushouders: vluchtelingen met een verblijfsvergunning. In 5 weken maakten ze een eigen vogelhuisje met daarin een luidsprekertje. Ze kregen de vraag ‘Wat betekent thuis voor jou?’. Het antwoord op deze vraag namen ze op en plaatsten ze in het vogelhuisje, zodat voorbijgangers hun verhaal én hun persoonlijke boodschap kunnen horen.

Bekijk de video over het project

Meer informatie

Samen met andere jongeren jouw eigen project starten?