“Ik wil mensen de waarheid laten zien”

Een eigen documentaire maken, dat lijkt Vivièn écht tof. En dan ook nog over zichzelf. “Een beetje ongemakkelijk voelt het nog wel”, zegt ze giechelend.

Het begon met een paar filmjes op TikTok. “Ik vind het leuk om gewoon raar te doen! Eén van mijn video’s is bekeken door meer dan 7000 mensen, ongeveer dan”, zegt ze trots, maar wel heel bescheiden. “Ik vind het spannend om iets te plaatsen. Mensen vinden er altijd wat van.” Met tips van Floor, haar coach, gaat Vivièn de uitdaging aan. “We hadden afgesproken dat ik elke week iets online moest plaatsen. Ik vind het lastig om een tekst erbij te verzinnen, want straks vinden mensen die tekst raar. Met een tip van Floor lukt mij dat nu wel. Ik kijk naar wat ik gemaakt heb, bijvoorbeeld een foto, en schrijf een minuut lang alles op wat in mij op komt. Daar maak ik dan wat van.”

Eigen documentaire

Met een grote lach vertelt Vivièn over haar plan om een eigen documentaire te maken. “Ik heb ADHD en met mijn documentaire wil ik mensen laten zien wat ADHD is en wat het met mij doet als ik stop met medicatie.”

“Ik hoop dat er meer aandacht komt voor het onderwerp”

“Door de medicatie raak ik mijn karakter kwijt, ik snap bepaalde grapjes bijvoorbeeld niet.” Vivièn legt niet alleen haar eigen proces vast, ze wil ook experts zoals artsen interviewen. “Ik wil waarheden naar boven brengen. Want mensen denken vaak dat ze wel weten hoe het zit, maar wat weten we er nou eigenlijk van?” Wat Vivièn echt hoopt? Dat er meer aandacht komt voor het onderwerp. “Dat een bepaald programma denkt: hé, wat mooi gemaakt! En dat ze dan willen samenwerken met mij. Wat ik vooral hoop, is dat mensen het serieus nemen en dat ik anderen met mijn documentaire kan inspireren.”