Impacter in coronatijd

Ook tijdens de coronacrisis blijven wij bereikbaar voor jou. Juist nu heb je ons misschien extra hard nodig! We staan voor je klaar. 

Het zijn bijzondere tijden. Wat onvoorstelbaar leek is binnen een paar weken realiteit geworden. De scholen zijn dicht en er wordt gevraagd zoveel mogelijk thuis te blijven.

Wij willen je laten weten dat we er voor je zijn
Voor een luisterend oor, een gezellig praatje of om met je mee te denken. Er gebeurt namelijk heel veel moois in onze stad. En ook jij kunt je steentje bijdragen. Door zelf iets nieuws op te zetten of door aan te haken bij de bestaande initiatieven. We kunnen nu even niet in real life afspreken, maar gelukkig zijn er nog heel veel andere manieren om contact te hebben! Stuur ons een mailtje of DM, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. Wil je alvast zelf verkennen wat er al te doen is? Een overzicht van alle activiteiten vind je op SamenZwolle.

Wat doen wij?

Wekkerservice

De wekker gaat, je draait je nog een keer om, nog een keer en nog een keer… Herken jij dit? Je bent niet de enige. Daarom hebben wij de Impacter Wekker-Service in het leven geroepen. Om 10.00 uur stuur je een appje in de groepsapp om te laten weten dat je wakker bent (en naast je bed staat). Ontvangen we geen appje van je? Dan belt iemand uit de groep je op om ervoor te zorgen dat je zo snel mogelijk je bed uit komt! Meedoen? Neem dan even contact met ons op.

Windesheimstudent?

Zoek jij meer uitdaging binnen of naast jouw studie? Om bijvoorbeeld nog meer van jouw vak te leren of juist iets totaal anders te ontdekken? Of twijfel je over jouw studie, weet je niet goed of het wel bij je past of wat je ermee wilt doen?

Dan kun jij als student van Windesheim een persoonlijk plan samenstellen met ons dat aansluit op jouw studie of leerdoelen. We kijken naar waar jij energie van krijgt en gaan vervolgens op zoek naar een match. Zo kun je in gesprek gaan met professionals, vrijwilligerswerk gaan doen of activiteiten bezoeken.

Hulp bij je studiekeuze

Dat je nu niet naar open dagen kunt, maakt het maken van een keuze er niet makkelijker op. Wij hebben daar iets op bedacht. We kunnen niet bij elkaar langs komen, maar een videobelletje is zo gedaan. Wij hoeven daarom alleen maar op zoek te gaan naar iemand met wie jij in gesprek kunt. Iemand die jou meer kan vertellen over zijn of haar werk en hoe diegene daar gekomen is.

Vind je (veel) verschillende studies leuk, maar kun je niet kiezen, omdat je eigenlijk niet goed weet of jíj wel bij de studie(s) past? Het kan helpen om dit te ervaren, bijvoorbeeld door vrijwilligerswerk te doen. Zo ontdek je waar je kwaliteiten en interesses écht liggen. Samen kijken we naar vrijwilligerswerk dat bij jouw vraag past én dat coronaproof is om te doen!

Impact maken met jouw eigen idee

Bij Impacter kijken we graag naar wat wél mogelijk is. Zie jij ook allemaal kansen om nu van betekenis te zijn, maar kun je hulp gebruiken bij de uitvoering? Of wil je met ons sparren over hoe je jouw ideeën vorm kan geven? Dit is precies wat we bij Impacter graag doen!  
 
Zo wil Tjardo (19) nu in contact komen met jongeren die, net als hij, vroegtijdig met school gestopt zijn. Een groep studenten onderzoekt hoe ze iets kunnen doen tegen jongeren die zich eenzaam of alleen voelen. Zelf zouden we graag acties doen die (coronaproof) een steentje bijdragen aan een beter milieu. Hier kunnen we wel wat hulp bij gebruiken. 

Dus laat van je horen als je een bijdrage wil leveren aan ons idee of aan de slag wilt met je eigen plannen!