“Betaald filmwerk, daar ga ik voor”

Na meerdere opleidingen geprobeerd te hebben, wist Wouter precies wat hij niet wilde, maar niet wat hij wel wilde. Inmiddels heeft hij dat wel ontdekt en werkt hij bij Impacter aan zijn videoskills.

Bijna elke dag zit Wouter op de Drijber – het thuisfront van Impacter – waar hij aan zijn video’s werkt. Is hij niet op de Drijber, dan is hij met zijn camera op pad.  Zijn YouTubekanaal DUD productions staat vol met video’s over auto’s. Ook voor het filmen van een optreden of het maken van een promovideo draait hij zijn hand niet om. Maar zodra hij begint over bruiloften, begint Wouter te stralen. “Bruiloften vind ik heel leuk om te filmen. Er hangt altijd zo’n leuke sfeer. En als ik dat kan vastleggen, al die vrolijkheid, in een video die mensen over tien jaar nog raakt: ja, dat vind ik mooi om voor anderen te doen.”

“Ik ga ervoor, want ik word er gelukkig van.”

Geld of geluk?

De weg hiernaartoe was niet altijd even makkelijk. Na meerdere opleidingen geprobeerd te hebben, wist Wouter nog niet wat hij leuk vond. “Ik ben gewoon geen held op school. Ik wilde wel mijn eigen geld verdienen, dus ben ik productiewerk gaan doen. Verschrikkelijk vond ik het. Ik ben daar echt heel ongelukkig van geworden.” Na een heftige periode besluit Wouter toch weer zijn leven op te pakken. Hij ontdekt dan ook zijn talent voor filmen. “Ik wil alleen nog maar dingen doen die ik leuk vind. Daardoor voel ik mij nu heel goed. Bij Impacter kan ik rustig aan mijn portfolio werken, zonder druk.” En dat is best spannend, geeft hij toe, want hij verdient er nog niet genoeg geld mee om van te leven. “Toch ga ik er wel voor, want ik word er gelukkig van. En met een sip gezicht thuis zitten, wil ik echt niet meer.”